Nelze přehlédnout, že v současné době finišují povolební vyjednávání ohledně složení orgánů obce. Tak jsem zaslechl, že se plánuje změna ve vedení obce. No, nemám nic proti změnám, ale pokud něco funguje, je pitomost to měnit. Starostka i místostarosta spravují obec dobře. Zejména místostarosta, člověk vzdělaný, pracovitý, obětavý, je mužem na pravém místě. Není náhoda, že dostal největší počet hlasů. Takového tato obec ještě neměla a proto by neměl být vyměněn. Tento názor zastávám i přesto, že jsem pravicově orientovaný. Jsem voličem ODS, ale pouze na celostátní úrovni. V obecních volbách se řídím jinými kritérii. Dokud budou na kandidátce ODS místní kmotři, nebudu je volit. Myslím, že tento názor nesdílím sám, jinak by se nestalo, že lídr místní buňky ODS ve volbách neuspěl. Jestli někdo kope za obec a za občany, je mi jedno jakou má jeho dres barvu.
Celý ten obecní vyjednávací kvas je, kromě ideálů nováčků, ovlivněn vědomím vlastní důležitosti, touhy po moci, po dobře placeném místě, bublá v něm směs závisti, nenávisti, dávného nepřátelství, touhy po odplatě a to dokáže jednoho zaslepit. Doufám, že zastupitelé se nad to všechno povznesou, budou hlasovat srdcem a ne podle toho, jaké jim vyjednávací týmy slíbili pašalíky. Nechci se nikoho dotknout, ale pokud budou do obou funkcí současně zvoleni noví lidé, budeme mít problém. A oni taky. Potrvá jim dlouho než nastudují složitou legislativu, zorientují se v problematice stavební, odpadové, územní, finanční, grantové a pod. Do té doby budou loutkami v rukách kmotrů a čas nepočká.
Stranám se nedivím, ale pokud vy, vážení nezávislí zastupitelé chcete změnu, tak jednejte postupně a s rozvahou, k radikální není důvod. Máte tu moc, ale i odpovědnost. Pamatujte na Komenského slova, byť pronesené v jiné souvislosti, kdy „všelikeré kvaltování toliko pro hovada dobré jest“.